Hoe kies je de juiste opleiding?

Ben je van plan om weer een opleiding te gaan volgen? Of wil je jouw huidige kennis bijspijkeren? Dan krijg je waarschijnlijk te maken met een hele hoop vragen, ten eerste wil jij natuurlijk niet je tijd verdoen. Het kiezen van de juiste opleiding is dus belangrijk, maar voor veel mensen ook niet gemakkelijk. Met dit artikel hoop ik jou een beetje op weg te helpen.

Jouw interesses

Jouw eigen interesses zijn heel belangrijk bij het vinden van de juiste opleiding. Het klinkt logisch maar helaas zijn er toch echt mensen bij die er niet naar kijken. Dit omdat ze misschien denken dat hun interesses in geen enkel vakgebied gevonden kan worden, maar ook omdat ze alleen kijken naar wat ze kunnen verdienen met hun toekomstige baan.

Het is dan ook vaak een reden waarom mensen vroegtijdig stoppen met een opleiding. Omdat ze de kracht niet kunnen opbrengen om de opdrachten te maken, en het leren niet uit zichzelf komt. Door iets te koppelen aan je interesses, kun jij jezelf beter motiveren.

De werkgelegenheid

Je wilt natuurlijk snel aan het werk na het behalen van je opleiding. Doe dus eerst onderzoek naar het huidige aantal banen, en kijk of er in de toekomst meer banen vrij gaan komen binnen de sector van jouw opleiding. Het zou natuurlijk erg lullig zijn als je nog lang werkloos blijft, en je misschien wel bijscholing nodig hebt zonder dat je het vak in praktijk hebt kunnen uitoefenen.

Doorgroeimogelijkheden

Heb je de ambitie om steeds meer te gaan verdienen? En om steeds meer te leren? Dan is het ook belangrijk om naar de doorgroeimogelijkheden te kijken van het vak waar je voor leert. Lees de huidige vacatureteksten door, en lees wat de opleider eventueel voor jou kan betekenen.

Aanbieders

Online zijn er vele aanbieders te vinden, die een opleiding of training kunnen geven. Lees de websites goed door, en bekijk ook de reviews, zo kun je peilen hoe goed de aanbieder is. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe de leraren omgaan met de cursisten, en hoe het is geregeld met collegegeld en het lesmateriaal. Een voorbeeld van een aanbieder is MyCademy.com, ze bieden vele verschillende opleidingen en trainingen aan op verschillende niveaus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *