studie

Dit kan je doen wanneer je het niet meer zitten met je studie

Twijfels, gedurende de jaren dat je studeert zullen ze zeker voorkomen. 100% study geluk bestaat niet. Iedereen heeft wel eens een tegenvaller of zit niet lekker in zijn of haar vel. Wanneer je er goed over na hebt gedacht en je toch tot de conclusie bent gekomen dat de studie het niet meer helemaal voor je is, kan je verschillende stappen ondernemen. Wij zetten er drie voor je op een rijtje.

Switch van versie

Heb je de studie echt nodig voor je droomberoep? Dan kan je altijd ervoor kiezen om een andere versie te gaan volgen. Veel studies op het MBO zijn er zowel in de BBL als BOL-variant. Wanneer je kiest voor de BBL-optie zal je meer in de praktijk bezig zijn. Zit je toch liever in de schoolbanken? Dan is de BOL-variant voor jou de beste keuze. Ook op het HBO en de universiteit heb je de keuze om zowel voltijd, duaal of deeltijds te studeren. Duurt het je allemaal wat te lang op het HBO? Een associate degree duurt maar twee jaar. Je diploma zit dan tussen het MBO en HBO in.

Neem bijles

Heb je een tentamen al meerdere keren moeten maken? Lukt het met dat ene vak echt niet? Spreek dan eens af om met een studiegenootje te studeren. Wellicht zijn er ook anderen die graag samen willen studeren. Met een groepje study buddy’s wordt studeren makkelijker en gezelliger! Kaart ook je moeilijkheden aan bij de docent van het vak. Docenten helpen je graag verder wanneer je het maar op tijd aankaart. Kan je het niet zo goed vinden met de docent? Dan kan je studieadviseur je hier altijd mee helpen. 

Laat je omscholen en doe een andere studie

Na een paar koppen koffie, vele gesprekken met vrienden en je studiecoach weet je het zeker: je wilt stoppen met je huidige studie. Een beslissing welke je natuurlijk niet zomaar hebt genomen. Wellicht heb je al wel een ander idee wat je graag wil worden. Laat je omscholen en start met een compleet nieuwe studie. Loop van tevoren eens een dagje mee en zoek contact met studenten die nu deze studie al volgen. Ga ook langs bij de studieadviseurs om te kijken of welke vakken je moet volgen. Door je om te laten scholen zorg jij ervoor dat je de juiste papieren krijgt voor je droombaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *