Let op deze zaken als je een mailtje naar een formeel bedrijf stuurt

Als je een zakelijke mail stuurt naar een Duits bedrijf dan kun je zakelijk Duits leren bij ILC, maar wat zijn nou nog meer belangrijke zaken bij het versturen van een formele mail? Bij het verzenden van een e-mail naar een formeel bedrijf is het belangrijk om dezelfde toon te gebruiken als het bedrijf. Als ze formeel zijn, moeten wij ook formeel zijn. Als ze casual zijn, dan moeten wij ook casual zijn. In dit artikel neem ik je mee in de belangrijkste aandachtspunten bij het verzenden van een mail naar een formeel bedrijf.

Waar moet ik op letten als ik een e-mail stuur naar een formeel bedrijf?

Het eerste dat we willen doen, is uitzoeken hoe formeel of informeel hun e-mailetiquette is, zodat we die kunnen matchen met die van ons. Dit kunnen we doen door naar hun website en socialmediaprofielen te kijken. We willen onze e-mail ook kort en bondig houden, zodat ze de tijd hebben om deze te lezen en indien nodig snel te reageren. We moeten ze geen lange e-mails sturen met veel informatie, omdat ze misschien geen tijd hebben om ze allemaal in één keer te lezen en ze waarschijnlijk zullen doorbladeren in plaats van elk woord goed te lezen. De algemene regel is om beleefd, formeel en beknopt te zijn. In de meeste gevallen dient u het standaard briefformaat te gebruiken. Vergeet niet een handtekening met uw naam en contactgegevens te plaatsen. U kunt ook uw bedrijfslogo als bijlage toevoegen als u een goede indruk wilt maken op de ontvanger.

Wat zijn de beste werkwijzen voor het schrijven van een e-mail aan een formeel bedrijf?

De beste e-mail om naar een bedrijf te sturen, is er een die professioneel, beknopt en met een duidelijk doel is geschreven. Het doel van de e-mail moet zijn om de lezer geïnteresseerd te krijgen in wat u hen aanbiedt. Enkele tips voor het schrijven van een e-mail zijn als volgt:

– Gebruik niet alleen hoofdletters of overmatige interpunctie.

– Als je over iets persoonlijks wilt praten, plaats dit dan aan het einde van de e-mail of schrijf het in een aparte e-mail.

– Houd je zinnen kort en bondig.

– Gebruik waar mogelijk opsommingstekens.

– Gebruik correct Nederlands zakelijke taal, dit kun je leren bij ILC talen.

Hoe stel je een zakelijke formele mail op?

Een zakelijke formele e-mail is een soort e-mail die u naar iemand stuurt als u respectvol en professioneel wilt zijn. In de openingsparagraaf moet u uzelf en uw relatie met de persoon voorstellen. Het doel van een zakelijke formele e-mail is om respectvol en professioneel te zijn. Om dit te doen, moet u uzelf en uw relatie met de persoon in de openingsparagraaf voorstellen. U moet dan uitleggen waar u over wilt praten, met behulp van “Ik zou graag”, “Ik verzoek” of “Ik zou het op prijs stellen”-taal. De hoofdtekst van de e-mail moet een duidelijke boodschap bevatten en de afsluitende alinea moet uw boodschap samenvatten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *