Dutch course

Het leren van een nieuwe taal geeft voordelen

Een nieuwe taal leren is voor veel mensen een uitdaging. Toch is het een echte aanrader om je eens te verdiepen in het aanleren van een nieuwe taal. Voor wie nog niet zo goed Nederlands spreekt, is een Dutch course een echte aanrader. Via een dergelijke cursus leer je snel en foutloos Nederlands spreken en schrijven. Daarnaast bestaan er veel cursussen in andere talen. Wanneer je een nieuwe taal wil leren om je kansen op bijvoorbeeld de arbeidsmarkt te vergroten, is het handig een wereldtaal te leren. Denk aan Engels, Spaans of Frans. Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om een taal te leren, gewoon omdat je dit leuk lijkt.

Vergroot je internationale sociale netwerk

Een van de belangrijkste behoeften van de mens is sociaal contact. Met iemand kunnen communiceren in zijn of haar taal is daarin erg belangrijk. Met handen en voeten kun je je best redden, maar een goed gesprek voer je pas als je beide dezelfde taal spreekt. Tweetaligen krijgen de mogelijkheid om te communiceren met een breder scala aan mensen in zowel het persoonlijke als professionele leven. Als je de taal kent, zien mensen je als een local, waardoor je wereld letterlijk en figuurlijk wordt geopend. Veel mensen op de wereld spreken een van de wereldtalen. Zo communiceer je gemakkelijk met mensen uit verschillende landen.

Verdiep je in nieuwe culturen

Taal is de meest directe verbinding met andere culturen. In staat zijn om in een andere taal te communiceren stelt ons bloot aan de tradities, religies, kunst en geschiedenis van de mensen die de taal spreken. Meer begrip bevordert op zijn beurt meer tolerantie, empathie en acceptatie van anderen. Wanneer je op vakantie gaat naar een land, merk je dat de inwoners het leuk vinden wanneer je hun taal spreekt, of in ieder geval een paar woorden. Hierdoor zijn ze opener voor jou als toerist, wat je de mogelijkheid geeft om hun cultuur te ervaren. Dit geeft je niet alleen een unieke ervaring, het geeft je in sommige gevallen ook een nieuwe kijk op de wereld. 

Voed je brein met het leren van een nieuwe taal

Er zitten veel cognitieve voordelen aan het leren van een nieuwe taal. Mensen die meer dan één taal spreken, beschikken over een verbeterd geheugen, probleemoplossend en kritisch denkvermogen, verbeterde concentratie, vermogen om te multitasken en betere luistervaardigheden. Ze schakelen makkelijker tussen verschillende taken en volgen veranderingen in hun omgeving gemakkelijker op. Ook vertonen ze tekenen van grotere creativiteit en flexibiliteit. En alsof dat nog niet genoeg is, helpt tweetalig of meertalig zijn naarmate we ouder worden, ook om mentale veroudering en cognitieve achteruitgang te voorkomen. Het leren van een nieuwe taal geeft je dus een tal een kansen en voordelen in het leven.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *