Zelfstudies

Het kiezen van een zelfstudie is iets wat steeds meer voorkomt, maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je besluit om voor een zelfstudie te kiezen? Op deze pagina tref je aanvullende informatie aan over zelfstudies. Hierdoor ben jij in staat om zelf de keuze te maken welke zelfstudie het beste bij jou past. Mocht je naar aanleiding van deze pagina nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze zodat je zeker weet dat je een studie kiest die bij je past.

Kijk altijd naar de toelatingseisen

Wil jij een zelfstudie volgen? Dan is het eerst goed om te kijken naar de toelatingseisen die op een opleiding gelden. In veel gevallen is het namelijk niet mogelijk om een zelfstudie te volgen zonder een vooropleiding. Heb jij een leuke opleiding gezien, maar voldoe jij niet aan het profiel, dan is dat natuurlijk enorm zonde. Om deze reden is het altijd goed om eerst te kijken naar de toelatingseisen voordat je besluit om nadere informatie aan te vragen.

De studieduur van de opleiding

Heb jij een leuke opleiding gevonden? Dan is het vervolgens de taak om te kijken hoe lang de studie duurt. Je wilt er immers zeker van zijn dat de studie niet jaren duurt als je in de veronderstelling bent dat het slechts maanden duurt. Om deze reden is het altijd goed om te kijken hoelang de studie duurt. 

Daarnaast is het ook goed om te kijken wat de studiebelasting is per week. Mocht een studie maar 8 uur per week van je tijd in beslag nemen is het dus ook mogelijk om 16 uur per week te gaan studeren waardoor de studietijd in totaliteit voor de helft gehalveerd wordt. Kortom, het is zeker mogelijk en daarom is het goed om te kijken naar de mogelijkheden zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Betalen van de werkgever

Heb jij een werkgever en volg jij een studie die gerelateerd is aan jouw functie? Dan is het zeker eens de moeite waard om te kijken wat de werkgever wilt vergoeden aan een studie die jij volgt. Hierdoor weet je zeker dat je geen dief bent van je portemonnee, want het volgen van een studie kost geld en dat is natuurlijk prettig als de werkgever dit betaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je altijd nog zelf voor de kosten opdraaien.